Massage bij kanker

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt staat je hele leven op zijn kop. Allereerst moet je de klap verwerken. Aangeraakt worden gebeurt dan vaak alleen nog om medische redenen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk is het een heftige belasting, wat brengt de toekomst?

Juist in die periode is het zo fijn om een massage te ontvangen. Even aangeraakt worden op een liefdevolle manier, even genieten, even een moment voor jezelf, even op een positieve manier je verbonden voelen met je lichaam. Juist omdat je lichaam al zo hard moet werken om tegen deze ziekte te vechten, verdient het een massage. Massage geeft geen genezing, maar kan de kwaliteit van leven verbeteren.

Massage bij kanker is een zachte aanraking die rust en ontspanning biedt. Pijn, vermoeidheid, misselijkheid, angst, slapeloosheid, depressie en stress kunnen verminderen. Massage ondersteunt de balans in je lichaam en ontspant lichaam en geest. 

In elke fase van de ziekte kan ik een passende massage geven. Tijdens en na de behandelingen, maar ook als er geen behandeling meer mogelijk is. De massage stem ik altijd af op jou ziektebeeld, conditie, klachten, specifieke behoefte en wensen van dat moment.

Een massage kan bijdragen aan ontspanning van je lichaam, wanneer deze wordt gegeven door een masseur met kennis over de ziekte kanker, de behandelingen en de klachten/ bijwerkingen. Ik heb deze specialisatie opleiding gevolg bij Instituut Massage bij Kanker om mensen die leven met kanker op een verantwoorde wijze te kunnen en mogen masseren.